کد خبر :   361  | تاریخ خبر : 1397/03/02  | ساعت : 12:15

با استقبال عراقی ها اعلام شد؛

آمادگی موسسه رازی برای برگزاری کارگاه های آموزشی در عراق

معاون برنامه ریزی و پشتیبانی موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی از برگزاری کارگاه آموزش صیادی و سم گیری از مار و عقرب توسط کارشناسان موسسه رازی در کشور عراق و استقبال مسئولان وزارت بهداشت این کشور برای برگزاری کارگاه های مشابه، خبر داد.

به گزارش روابط عمومی موسسه رازی، دکتر غلامرضا شکری با بیان اینکه موسسه رازی و وزارت بهداشت کشور عراق تا کنون همکاری هایی در زمینه استفاده از سرم های درمانی موسسه رازی داشته و درصدد توسعه همکاری های مشترک هستند، اظهار کرد: با توجه به این امر و به واسطه اشتراکات گونه های مار و عقرب در این دو کشور، در روزهای گذشته کارگاه آموزش صیادی توسط کارشناسان موسسه رازی با همکاری وزارت بهداشت کشور عراق و نماینده انحصاری محصولات پزشکی موسسه رازی در عراق برگزار شد.

وی گفت: کارگاه فوق در دو بخش برگزار شد که بخش اول به معرفی و شناخت گونه های مار و اشتراکات گونه های دو کشور ایران و عراق، راه های چگونگی صیادی و سم گیری و آموزش صحیح مهار مار توسط مدرسان بخش جانوران سمی موسسه رازی اختصاص داشت و در بخش دوم نیز در خصوص مباحثی همچون شناخت، معرفی و ساختار زندگی و گونه های مشترک عقرب در دو کشور آموزش داده شد.

معاون برنامه ریزی و پشتیبانی موسسه رازی اضافه کرد: پیشنهادهایی مانند سم گیری و تولید پادزهر اختصاصی، تبیین و راهبرد جهت صادرات واکسن های انسانی با ایجاد کارگاه های آموزشی، آمادگی مطالعه، شناخت و درمان بیماری ها، آمادگی همکاری و توسعه صادرات به ویژه واکسن های انسانی، دام و طیور، توسعه همکاری های علمی- پژوهشی آمادگی اجرای کارگاه های جدید و آمادگی برای راه اندازی مجدد موسسه سرم سازی عراق  و... نیز از طرف موسسه رازی مطرح شد که مورد استقبال قرار گرفت و قرار است به زودی وارد فاز عملیاتی شود.

نشست پرسش و پاسخ، بررسی چگونگی مدیریت گله های اسب و گونه های مشترک مار در دو کشور و صیادی و شناخت پادزهر عقرب از دیگر بخش های این کارگاه بود که دکتر شکری به آن اشاره کرد.

وی همچنین با اشاره به استقبال عراقی ها از این کارگاه آموزشی، از توافق دو طرف برای برگزاری کارگاه هایی مشابه در زمینه واکسن های انسانی، دام و طیور موسسه رازی توسط متخصصان و کارشناسان این موسسه در کشور عراق خبر داد.

گفتنی است؛ در این کارگاه آموزشی که نیمه دوم اردیبهشت امسال به مدت چهار روز در محل وزارت بهداشت عراق برگزار شد، علاوه بر معاون برنامه ریزی و پشتیبانی موسسه رازی و کارشناسانی از این موسسه، دکتر مظفر مسئول مخازن و معاون کیمادیا وزارت بهداشت عراق، دکتر عبدالوهاب معاون و مشاورکیمادیا وزارت بهداشت عراق، اساتیدی از دانشگاه "ذی-قار" ناصریه، تنی چند از مسولان وزارت بهداشت و موسسه سرم سازی این کشور و هیئت اجرایی این کارگاه حضور داشتند.

تا کنون پادزهرهای مارگزیدگی و عقرب زدگی موسسه رازی به کشورهای عراق، قطر، انگلستان و آذربایجان صادر شده است.