دوشنبه 4 مرداد 1400   09:12:26

نشست خبری دکتر اسحاقی ریاست موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی

موسسه رازی تولید واکسن را وظیفه خود می داند
/ جزئیات کارآزمایی بالینی رازی کوو پارس

رئیس موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی با اشاره به رسیدن واکسن "رازی کوو پارس" به مرحله کارآزمایی بالینی گفت: موسسه رازی تولید واکسن را وظیفه خود می داند و کاری  که انجام داده در راستای عمل به وظیفه خویش بوده است.

به گزارش روابط عمومی موسسه رازی، دکتر علی اسحاقی در نشست پرسش و پاسخ با خبرنگاران رسانه های داخلی و خارجی درباره نخستین واکسن تزریقی- استنشاقی پروتئین نوترکیب کرونا که پیش از ظهر دوشنبه در سالن آمفی تئاتر موسسه رازی برگزار شد، با اشاره به دستاوردهای این موسسه اظهار کرد: اگر در ایران شاهد به کنترل در آمدن بسیاری از بیماری ها از جمله فلج اطفال و سرخک هستیم حاصل واکسن های تولیدی همین موسسه است و بیماری های مانند دیفتری، کزاز و سیاه سرفه نیز با تولید واکسن در موسسه رازی در کشور کنترل شده است.

وی تصریح کرد: با توجه به چنین دستاوردهایی در خصوص تولید واکسن کرونای رازی نیز این اطمینان خاطر را به مردم می دهیم که موارد مطرح شده منفی در برخی از رسانه ها و فضای مجازی به هیچ عنوان صحت ندارد زیرا پشتوانه تولید واکسن تزریقی – استنشاقی کووید 19 رازی به نام "رازی کوو پارس" عقبه و قدمت 96 ساله این مجموعه است.

رئیس موسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی با بیان اینکه این واکسن یک نوع واکسن با ترکیبات پروتئینی است، گفت: تمام دانش و علم تولید واکسن کووپارس مانند سایر واکسن‌های دیگر از تولیدات موسسه رازی بوده و تمام فعالیت با تایید و نظارت وزارت بهداشت انجام شده است.

دکتر اسحاقی با تاکید بر اینکه این واکسن باید مورد تایید سازمان غذا و دارو قرار می‌گرفت، گفت: برای تولید واکسن نیاز به سیاسی‌کاری نداریم و باید کار مطالعاتی و علمی انجام می‌شد.

دکتر اسحاقی در ادامه رسالت موسسه رازی را تحقیق و تولید واکسن و فرآورده های بیولوژیک خواند و تاکید کرد: موسسه رازی تولید واکسن را وظیفه خود می داند. تمام کارکنان این مجموعه جزئی از این جامعه هستند و اگر قدمی برداشته و کاری انجام داده در راستای عمل به وظیفه خویش بوده است.

جزئیات کارآزمایی بالینی رازی کوو پارس
در ادامه این نشست دکتر محمدحسین فلاح مهرآبادی با اشاره به اینکه بر اساس برنامه ریزی های انجام شده سازمان غذا و دارو ظرف هفته آتی باید مجوز تست بالینی واکسن را صادر کند، گفت: فرم ثبت نام پس از تأیید سازمان غذا و دارو برای متقاضیان البرزی و تهرانی فعال خواهد شد. همچنین شرایط هتلینگ برای داوطلبان در نظر گرفته شده است که سه ساعت پس از تزریق در آن اتاق مجهز استراحت می‌کنند سپس با توجه به اينكه واكسن نوتركيب است از بي ضرر ترين واكسن ها محسوب می شوند، تنها جهت احتياط به مدت ٢٤ ساعت در يكي از هتل بيمارستان هاي تهران كه شرايط مكفي را دارد به صورت VIP مستقر و تحت نظر خواهند بود.

سخنگوی موسسه رازی با اشاره به اینکه طبق پروتکل‌های اعلامی این واکسیناسیون در سه دز انجام خواهد شد، گفت: در فاز اول 13 داوطلب، فاز دوم 120 نفر و در فاز سوم 500 متقاضی واکسن را در سه دز متفاوت دریافت خواهند کرد؛ فاز دوم پس از دز دوم فاز اول و بررسي نتايج بينابيني انجام خواهد شد و متقاضيان طبق دستورالعمل به صورت شبانه روزي تحت نظر خواهند بود.

معاون تحقیقات و فناوری موسسه رازی در خصوص واکسن استنشاقی واکسن رازی کووپارس ادامه داد: با توجه به اینکه راه انتقال ویروس کووید19 از مجاری تنفسی است و واکسن‌ها فعلی نمی‌توانند زنجیره انتقال قطع کنند، نوع استنشاقی واکسن رازی کووپارس که يك ماه بعد از تزريق دوم عضلاني مصرف مي شود، قطع زنجیره انتقال این ویروس را به دنبال دارد.

واکسن رازی کوو پارس (اولین واکسن تزریقی – استنشاقی پروتئین نوترکیب کووید-۱۹) توسط موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی و مطابق دستورالعمل سازمان جهانی بهداشت تولید شده است. موسسه رازی کار ساخت این واکسن را اسفند سال ۱۳۹۸ آغاز و تا پایان فروردین ۹۹، کار طراحی را تمام کرد، در اردیبهشت دوزسنجی و فرمولاسیون انجام و از خرداد ماه ۹۹، این واکسن بر روی ۵۰۰ حیوان آزمایش شد.

در این نشست خبری که با استقبال رسانه های داخلی و خارجی همراه بود، دکتر مسعود سلیمانی رئیس مرکز کارآزمایی بالینی دانشگاه علوم پزشکی ایران و دکتر سعید کلانتر محقق اصلی کارآزمایی بالینی واکسن "رازی کوو پارس" نیز حضور داشتند و به سوالات خبرنگاران پاسخ دادند.
شبکه اجتماعی ما